Načítavam...
PostavyPostavy 2

RECRUITERI.sk
Slovak portal recruiter

Find your recruiter or headhunter

Add a listing

Enter recruiter

Date

Today is Tuesday, 16.4.2024

Advertising

prehľad školení OTIDEA


OTIDEA


Inžinier pre R&D centrum


Inžinier pre R&D centrum


Tirn Technology s.r.o.


Práca bazár


3apartmany: GOLEM v Tatranskej Štrbe a PIKK v historickej časti kúpeľov Trenčianske Teplice vedľa hotela Panorama a hotela Kristoff Plaza


Ing. Jozef Majera, headhunter




Facebook

recruiteri.sk

Recruiting a headhunting – jeho služby na slovenskom trhu

Prečo si recruting alebo headhunting dohodnúť a objednať prostredníctvom konkrétneho recruitera alebo headhuntera a nie všeobecne od personálnej agentúry?

Potrebujete kvalitné služby recruitera alebo headhuntera, aby ste našli správneho zamestnanca pre svoju spoločnosť ?

Ste na správnej webovej adrese.


Tu sa môžete rozhodnúť, či si vyhľadávanie budúceho vášho zamestnanca objednáte niekde, kde neviete ešte, kto bude pre Vás túto službu vykonávať alebo si ju objednáte priamo u niekoho, kto ju bude aj pre Vás vykonávať.

To samozrejme nevylučuje, že nakoniec zmluva bude podpísaná predstaviteľom personálnej agentúry, ale vykonávať ju bude Vami vybraný recruiter alebo headhunter.

Ak vám ako manažérovi ľudských zdrojov alebo predstaviteľovi spoločnosti záleží na tom, aby ste oslovili personálnu agentúru a rokovali najprv s jej obchodným predstaviteľom alebo riaditeľom spoločnosti, alebo napíšete jednoducho požiadavku spoločnosti, ktorú ste videli v inzerátoch a neviete kto bude pre Vás vyhľadávanie zamestnanca robiť – potom je pre vás určite najlepšie, aby ste oslovili priamo personálnu agentúru.

Ak si však na formality obchodného vzťahu v takomto prípade nepotrpíte, záleží vám skôr na tom, kto bude službu pre Vás vykonávať a prípadne chcete ešte ušetriť…..

Zo skúsenosti vieme, že vyhľadávanie je vždy zverené konkrétnemu recruiterovi. Ak je zamestnancom väčšej personálnej agentúry, tak s prípravou, inzerciou, pohovormi, vyhľadávaním v databázach mu môže pomôcť administratívny pracovník.

Ak zadáte objednávku všeobecne personálnej agentúre, tak neviete s určitosťou povedať, kto sa bude zaoberať výberom vášho kandidáta. Práve personálna agentúra mohla dostať dôležitejšiu objednávku od iného objednávateľa-zamestnávateľa a vyhľadávanie vášho kandidáta sa bude „plátať“ .

Aký dôvod máme tvrdiť, že priame oslovenie recruitera alebo headhuntera vylúči tieto nebezpečenstvá?

  1. Priamo oslovený recruiter/headhunter považuje za svoju profesionálnu česť, že ste si vybrali práve jeho ako „Jána Bystrého“ a vie veľmi dobre, že v prípade úspechu bude mať stáleho klienta.
  2. Recruiter/headhunter je platený priamo určitým percentom zo získanej objednávky alebo stálym fixným platom a odmenou-percentom z úspešne zrealizovanej objednávky. Ak si túto službu objednáte priamo cez neho, tak jeho príjem je určite vyšší ako keď si službu objednáte cez personálnu agentúru. Dôvod je jednoduchý: väčšina recruiterov/headhunterov  pracuje pre personálnu agentúru, ktorá im vypláca 2 zložky zo zaplatenej sprostredkovateľskej odmeny: za podpísanú zmluvu a za realizáciu zmluvy.
  3. Máte veľmi vysokú mienku o personálnej agentúre, lebo zatiaľ pracovala k vašej spokojnosti. Viete však, že recruiter/headhunter, ktorý vám úspešne vyhľadával pozície, už v tejto personálnej agentúre nepracuje, lebo už je manažérom ľudských zdrojov v spoločnosti, pre ktorú vyhľadával pracovné pozície alebo pracuje pre inú konkurenčnú personálnu agentúru?´
  4. Zamysleli ste sa   niekedy nad tým, prečo drvivá väčšina personálnych agentúr tvrdí na svojich webových stránkach a vo svojich prezentáciach, že má vysoko kvalifikovaných recruiterov/headhunterov, ale len máloktorá zverejní profesionálnu charakteristiku týchto svojich pracovníkov na webovej stránke?
  5. Ak obsadzujete odbornú pozíciu, tak je vysoko pravdepodobné, že ju vyhľadá rýchlejšie a spoľahlivejšie recruiter / headhunter, ktorý sám na takejto pozícíi pracoval.

Napríklad, ak má niekto prax ako technický riaditeľ alebo  priemyselný inžinier v automotive, tak Vám pravdepodobne vyhľadá vhodnejšieho kandidáta na technického riaditeľa alebo priemyselného inžiniera ako recruiter / headhunter bez tejto pracovnej skúsenosti.

Určite sa mnohým manažérom ľudských zdrojov stalo, že boli od personálnej agentúry zasypaní životopismi kandidátov, ktorí boli na míle vzdialení od zadaných podmienok na kandidáta.

Výhoda a prospešnosť priamej komunikácie s recruiterom / headhunterom

Zodpovednosť za úspech alebo neúspech nesie sám recruiter / headhunter

Preto si každý recruiter / headhunter vo vlastnom (i vašom) záujme všetko kontroluje a stráži sám – mená, dátumy, pripomienky, vyjadrenia,  atď.

Bežne sa stáva, že recruiter / headhunter sa zaviaže vám  nájsť vhodného kandidáta do 8 týždňov, kým pri objednávkach cez personálne agentúry máte v zmluve danú dobu na vyhľadanie aj 3 mesiace.

Ešte výhodnejšie zľavy

Pri priamej komunikácii s recruiterom / headhunterom si skôr a menej formálne môžete dojednať zľavu, lebo pri úspešnej realizácii môže počítať s oboma zložkami odmeny: za podpísanú zmluvu a za realizáciu zmluvy.

Každý z recruiterov / headhunterov  ktorí sa na stránkach  RECRUITERI A  HEADHUNTERI V SR zaregistrovali, tu o sebe uvádzajú také údaje, ktoré sami uznali za vhodné zverejniť.



Enter discussion


Homepage | Back to News
3 apartmanyFrancuzstina.comHeadhunteri.sk