Načítavam...
PostavyPostavy 2

RECRUITERI.sk
Slovak portal recruiter

Find your recruiter or headhunter

Add a listing

Enter recruiter

Date

Today is Thursday, 28.3.2024

Advertising

prehľad školení OTIDEA


OTIDEA


Inžinier pre R&D centrum


Inžinier pre R&D centrum


Tirn Technology s.r.o.


Práca bazár


3apartmany: GOLEM v Tatranskej Štrbe a PIKK v historickej časti kúpeľov Trenčianske Teplice vedľa hotela Panorama a hotela Kristoff Plaza


Ing. Jozef Majera, headhunter




Facebook

recruiteri.sk

Ing. Miroslava Brathová: "Správni ľudia, na správnych miestach / Right people at the right positions

Ak máte vo svojej firme " správnych ľudí, na správnych miestach " a všetko funguje ináč ako popisujem,  tak tento článok nie je určený pre Vás...:)

"Správni ľudia , na správnych miestach "..... toľkokrát otrepaná fráza nás HR ľudí/ personalistov/ CEO.... blablabla.... všetci chceme veľmi kvalifikovaných, šikovných, efektívnych a mladých ľudí so správnym " drive "v našich firmách.

Štandardný postup všetkých je skoro rovnaký / odhliadnuc od nejakých odchýlok / máme vo firme na HR oddelenie" recruitment", ktoré nám potrebných kandidátov preverí.... Ako?

No ako ? Veď normálne...na základe " nejakého " popisu pracovného miesta- možno vytvoreného narýchlo niekým...."... lebo veď HR "stále " niečo chcú... tak dačo napíš, čo má ten "Feri" robiť "...., tak napíšu. V lepších prípadoch si firma dala záležať a má vytvorený " katalóg pracovných pozícií " , ktorý je niekde založený a o jeho poslednej aktualizácií možno vie kolegyňa , ktorá odišla už pred dvoma rokmi....:) Takže hľadáme radšej vonku ako vnútri, lebo veď bude to ľahšie, rýchlejšie....

Prvé kolo CV/životopis/ - kandidátov ktorých mi dohodila agentúra, alebo sa prihlásili sami... požiadavky .... VŠ musí byť.... ako by to bolo, aj keď hľadáme človeka len na rutinnú činnosť.... tým pádom nám veľa šikovných ľudí, ktorí VŠ nemajú automaticky vypadáva.... .....škoda.
Druhé kolo - diagnostické testy, assesment testy, ešte nejaké kolá pohovorov 2,3,4 .....podľa toho akú pracovnú pozíciu obsadzujeme... najlepší prejdú...... a je rozhodnuté .... podľa koho, čoho najlepší ?????? Podľa personalistu, HR manažéra, CEO, šéfa.... stále je tam nejaká miera subjektívneho názoru zúčastnených strán.... a veď ok.
Jeden môj známy povedal veľmi výstižne." Pracovný pohovor je stretnutie dvoch klamárov... Jedne hovorí aký je skelý, a druhý hovorí aká skvelá je to firma , ktorá človeka hľadá "...:):):)
Vyberieme najvhodnejšieho kandidáta, zaškolíme, investujeme čas a vieru, že tento je ten správny " lojálny" zamestnanec..... ten nám však po 3 -6-9 mesiacoch odíde s tým, že však môže lebo má inú prácu, lebo chce zarábať viac... atď. Potom máme problém s fluktuáciou a proces náboru môžeme dookola opakovať, na úkor nákladov, času. A HR? Máme zase čo vysvetľovať pred CEO, korporátom... ako je na tom Slovensku ťažko nájsť ľudí, ako nechce mladá generácia pracovať, ako máme zlé školstvo, aké máme nízke mzdy ...nájdeme 1000 dôvodov prečo je to tak....

Možno by stačilo tak málo..... pozmeniť spôsob výberu a diagnostiky ľudí, môžno by ich stačilo viac spoznať, poznať potreby a kultúru firmy, mať správne zmapované pracovné miesto a kolektív ľudí, kam má nový človek nastúpiť...že je toho veľa..?.... Nie je, je to veľmi jednoduché, na prekvapenie presné a funkčné... mám to overené.... Či sa to niekomu bude páči, alebo nie ak máte firmu, v ktorej pracujú ľudia... stále to bude o ľuďoch...

Potom Vám to celé do seba začne zapadať ako ozubené kolieska a firma sa začne točiť úplne inou energiou , rýchlosťou, spôsobom, motiváciou ľudí,..... ktorí budú do práce chodiť nie len preto, že musia zarábať peniaze, ale preto že ich tá práca baví, nachádzajú v nej zmysel a sú tam šťastní .... a o tom by nám všetkým malo ísť.




Enter discussion


Homepage | Back to News
3 apartmanyFrancuzstina.comHeadhunteri.sk