Načítavam...
PostavyPostavy 2

RECRUITERI.sk
Portál slovenských recruiterov

Nájdite si svojho headhuntera alebo recruitera

Pridať záznam

Vlož recruitera

Dátum

Dnes je Štvrtok, 28.3.2024

Inzercia

prehľad školení OTIDEA


OTIDEA


Inžinier pre R&D centrum


Inžinier pre R&D centrum


Tirn Technology s.r.o.


Práca bazár


3apartmany: GOLEM v Tatranskej Štrbe a PIKK v historickej časti kúpeľov Trenčianske Teplice vedľa hotela Panorama a hotela Kristoff Plaza


Ing. Jozef Majera, headhunter




Facebook

recruiteri.sk

Životopis a fotografia

Niekoľko rád pri pridávaní fotografie do vášho životopisu (CV)

Fotografia zverejnená v životopise, všetci to vieme, je veľmi diskriminujúca. Napriek tomu sa jej zverejnenie stáva normou (takmer platnou) v dokumentácii kandidáta.
Skúsim poskytnúť niekoľko rád, aby ste sa vyhli skrytým chybám.

Dať si teda fotografiu alebo nedať?

S rozvojom zverejňovania profilov na sociálnych sieťach (Facebook, Myspace, LinkedIn, Viadeo, Xing, Inter Nations, “Vkontakte”,… ale i skype alebo gmail+) vaša fotografia sa nevyhnutne niekde potuluje na sieti. A možno nie vo Váš prospech. Ak zverejnite Vašu fotografiu v životopise, možno je to aj príležitosť ako poskytnúť Váš pozitívnejší obraz.

Zaujmite pózu, ale nie príliš

V každom prípade sa nepovažujte za manekýna alebo manekýnku. Uprednostnite obraz tváre tak na ¾ fotografie, pohľad upretý na jeden bod vľavo alebo vpravo od objektívu. Určite nie afektovaný, vyumelkovaný pohľad. Ak si dáte kravatu, tak si ju silno nepritiahnite, z fotografie musí byť cítiť, že dýchate a nemáte zadržaný dych.

Usmievajte sa :-)

Výskumy jednoznačne hovoria, že človek s úsmevom nám je sympatickejší. Nedávajte si fotografiu z občianskeho preukazu, ktorá je väčšinou bez akéhokoľvek úsmevu.
Tak ako celý životopis, aj vaša fotografia je len marketingovým činom. Má dodať “chuť” a vyžarovať hodnovernosť a úprimnosť.
Dajte si samozrejme pozor na falošný úsmev; v každom prípade najprv svoju fotografiu otestuje vo svojom okolí.

Čierna alebo biela?

Závisí od odvetvia, odboru, kam sa hlásite. Avšak farebná fotografia umožňuje lepšie vás predstaviť.

Pozadie fotografie má byť rozvážne

Pozadie fotografie si rozvážne zvoľte. Ak sa odfotíte s pozadím ako more, nemusí to byť práve najlepšie, môžu Vás považovať za „cestovateľa“, ktorý nevydrží sedieť v kancelárii osem hodín.

Je retušovanie fotografie vhodné?

Retušovanie neznamená podvádzanie… za podmienky, že ste rozoznateľný. Ukazuje to, že sa staráte o svoj zovňajšok a to je vždy lepšie než opak. Jednoducho sú len hranice, ktoré netreba prekročiť. Ak si zgumujete bradavice, tak je to určite v poriadku; ale v poriadku nebude ak si „zgumujete“ 5 kíl, čo máte navyše. Potom recruiter nadobudne dojem, že bol podvedený a následok poznáte…

Amatérska fotografia alebo od profesionála?

Závisí to od pozície, o ktorú sa uchádzate a samozrejme od vašej schopnosti vyrobiť kvalitnú fotografiu.
Ak sa uchádzate o pozíciu obchodníka, skôr by som sa prihováral za fotografiu od profesionálneho fotografa: takúto fotografiu bude vidieť aj klient a samozrejme recruiter bude posudzovať, či „klienta neodradí od obchodného styku“.
Ináč dobre vyhotovená amatérska fotografia stačí. Ale ako bolo naznačené, fotografie z dovolenky alebo dokonca zoskenované fotografie sú neprípustné



(236 komentárov)
Vstúpiť do diskusie


Hlavná stránka | Späť na Správy
3 apartmanyFrancuzstina.comHeadhunteri.sk